Muinasjutuliselt kaunis kodu juugendhoones, sisekujundus Sirje Kadalipp

Kodu

Muinasjutuliselt kaunis interjöör juugendmajas asuvas korteris: ääretult väärikas, puhas ja elegantne. Kuidas kujundada kodu klassikalises stiilis hoones, ilma, et see imalaks ülekuhjatud esemetega kitshiks kätte ära läheks?

BoConcept
Vepsälainen
Vaalasaba-parkett: Lincona
Kardinad, tekstiilid: Smartex
Maalivalgustid, vannitoa valgustid Astro: Moodne Valgustus
Lühtrid: Hektor Light
Pottahi: Saviton

Vannituba ja wc: Wermstock
Villavaibad: Casa Studio
Vaip köögis: Narma
Kunsttaimed: Shishi
Vitraashid ja maalid: Valev Sein

Jouliste stiilitunnustega juugendperioodil ehitatud majas korterit kapitaalselt uuendama asudes oli selge, et peale välis –ja siseuste midagi säilitamisväärset enam alles polnud. Ajalooliseks jäi küll voolav, läbikäidavate ruumidega pohiplaan, kuid sedagi tuli tänapäevastele vajadustele kohandada.

Raske on ilma kaunistusteta juugendit ette kujutada ja nii ongi korterisse siia-sinna toodud ka veidi dekoori.

 Oluline oli valida ehedad materjalid, saavutada ehedus, kergus ja pastelsus kasutades silmatorkavas koguses ohulisena mojuvat klaasi ja läikivat vaske.

Punakas vask oli hetkel äärmiselt moes. Tuli isegi olla ettevaatlik, et see domineerima ei hakkaks.

Säilunud siseuste sarnased tehti ka koik korterisse sisseehitatud rohkete kappide uksed. Korteri väärikust tostab ka lihtne kumer laeliist, mis imiteerib hoone valmimisajale iseloomulikku peegellage. Väärikust lisavad ka faasitud peeglid.

Valge teema jätkub korteri tualettruumide-vannitoa kompleksis. Viimistluseks valiti vannituppa klaasmosaiik, mille marmorit imiteerivad tükid on ajastutruult kuusnurksed.

Ruumiga oli siin väga kitsas, samuti tuli ette tehnilisi takistusi.

Duši all tuli tavalise renntrapi asemel kasutada seinasisest lahendust, kuna porandaaluseid talasid ei saanud enam kuidagi liigutada.

 Tehnilist keerukust lisas veel tosiasi, et üldiselt eelistatakse Soomes

seinapealseid torusid, kuid siin sooviti visuaalne müra seintesse peita. Selleks tuli torusid turvata spetsiaalsete metallkarpidega.

Galerii

Plaan